Home / Brummen-Regiobode / Volop gezelligheid tijdens de Oranjefeesten in Empe.

Volop gezelligheid tijdens de Oranjefeesten in Empe.

EMPE – Het kwam dan wel met bakken uit de lucht, vrijdagmiddag 9 augustus, maar dat kon de jeugd van Empe niet deren. Ze deden enthousiast mee aan de survival, een onderdeel van de jaarlijkse Oranjefeesten.

Maar liefst 95 kinderen stonden er vrijdagmiddag klaar in de feesttent aan de Ganzekolk. Ze lieten zich door de regen niet tegenhouden, er was maar één ding belangrijk: zo snel mogelijk de finish bereiken over alle touwladders, vlotten en andere obstakels. In groep 1 en 2 waren Bjorn Stokhof en Alex en Hugo Hendriks het snelst. Bij groep 3 en 4 kwamen Diek en Kik van de Brink, Cas Makkink, Mulen Stenphen, Boy en Sepp Wagenaar als eerste over de streep. In groep 7, 8 en ouder kwam Ian de Jager als eerste over de finishlijn. Voor alle deelnemers was er een leuke prijs. Terwijl zij zich de rest van de avond vermaakten in de kermisattracties, barstte in de tent het feest lost met de band Jetset en DJ Jeronimo.

Op zaterdag 10 augustus traden de schutters om 9.30 uur al aan om te schieten en een poging te wagen de felbegeerde titel van Schutterskoning in de wacht te slepen. Na 466 schoten mocht Henk Achterkamp zich laten huldigen als schutterskoning Empe 2019 en samen met zijn vrouw Joke betrad hij supertrots het podium. De staart werd geschoten door Harry Massink, het ei door Henk Schoenmaker, de rechtervleugel door Jan Hagen, de kop door Bas Dröge en de linkervleugel door Lisette Krijt.
Bij de Schutters van 10 tot 16 jaar mag Evi Albers zich Schutterskoningin van Empe 2019 noemen. Zij koos Freek Janssen als haar koning. Evi had al enige podiumervaring in Empe. Vorig jaar werd haar broer Schutterskoning en werd zij tot Schutterskoningin gekozen. Ook Evi is natuurlijk supertrots op deze overwinning.

Na de huldiging van de Koningen en Koninginnen begonnen zestien superfanatieke teams aan de competitie beach,- en watervolleybal. Het publiek was massaal op komen dagen om de spelers aan te moedigen. In de waterbak werd heel wat afgespetterd en uiteindelijk stonden de Puinbrekers in de finale tegen de Groene Knuppels” De Groene Knuppels wisten dit jaar revanche te nemen op hun geduchte tegenstander van vorig jaar en gingen er vandoor met de titel.

Op de zaterdagavond was de volle feesttent getuige van de spetterende band Xstatic en DJ Stefan Leur. De muzikanten wisten een goede sfeer in de tent te creëren, waar de feestgangers lekker op konden springen en tdansen. De Oranjevereniging kan terug kijken op een mooi geslaagd feestweekend en maakt zich op voor het jubileumjaar 2020. Dan wordt er gefeest op 23, 24, 25 en 27 april, 2 mei en 7 en 8 augustus.

Foto: Han Uenk

www.ove-empe.nl

Lees ook

Gemeentesecretaris Marcel Klos vertrekt uit Brummen

GEM. BRUMMEN – Marcel Klos, gemeentesecretaris en algemeen directeur, verlaat eind deze maand de gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.