Home / Doesburg-Regiobode / Victor Steeman maakt megaklapper in Schleiz

Victor Steeman maakt megaklapper in Schleiz

LATHUM – Motorcoureur Victor Steeman uit Lathum is erg goed begonnen aan zijn eerste seizoen in het WK Supersport 300 kampioenschap. Momenteel staat het 19-jarige talent op een zesde positie in het klassement.

Tijdens de lange zomerstop kwam Steeman afgelopen weekend in actie met een gastoptreden in het Duitse I.D.M. kampioenschap (International Deutsche Motorad Meistershaft). Tijdens de trainingen liet Steeman zien dat hij uit het WK komt. Na de vrije trainingen stond hij eerste en in de kwalificatie was hij ook de snelste man van het veld.
In de eerste race wist hij samen Jan-Ole Jahnig Dld, zijn teamgenoot bij het Freudenberg KTM Racingteam, weg te rijden bij de concurrentie. Echter ging het in de tweede ronde fout toen Jahnig vlak voor de coureur uit Lathum ten val kwam. Steeman kon de motor van Jahnig niet ontwijken, waardoor hij op hoge snelheid van zijn motor werd gekatapulteerd. Gezien de enorme klapper kwam Steeman er relatief goed vanaf. Steeman had pijn over het hele lichaam, maar de volgende ochtend zat hij al wel weer op de motor. Steeman kon alleen niet meer rijden met zijn WK-motor, omdat die teveel schade had en daarom ging hij van start met zijn motor van vorig jaar. Na een rode vlag-situatie besloot Steeman bij de herstart geen risico’s te nemen met zijn blessure en hij startte vanuit de pitstraat. Steeman wist zich vanaf de laatste plaats met strakke rondetijden nog weer naar de elfde plaats te knokken.
Foto: Henk Teerink

Foto: Victor Steeman (72) in duel met Jan-Ole Jahnig (41)

Lees ook

Ik vind: Onzalig plan

Op 7 januari kreeg ik door middel van een e-mail van inwoners, betrokken bij het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.