Home / Doesburg-Regiobode / Vette vangst voor Rick (18) uit Doesburg

Vette vangst voor Rick (18) uit Doesburg

DOESBURG – Nadat er afgelopen zomer meerdere vangsten van enorme meervallen werden gedaan op de Oude IJssel en de IJssel, was het vorige week woensdag Rick Schrader (18) uit Doesburg die een exemplaar van 137 centimeter aan de haak sloeg. En dat terwijl hij niet eens op meerval uit was…

‘Ik was net vijf minuten op het water met twee vrienden toen ik een harde klap op mijn hengel kreeg’, vertelt Rick aan Regiobode. Hij vertelt hoe hij die avond rond half negen ineens een ‘monstervis’ van zo’n 25 kilo trof in de haven van de Oude IJssel bij Doesburg. ‘Ik heb een gevecht van ongeveer 20 minuten met de vis gehad. De meerval was erg sterk en het was best pittig om hem binnen te halen.’ Het is de grootste vis die Schrader ooit gevangen heeft, vertelt hij.

En dan te bedenken dat de Doesburgenaar en zijn twee vrienden helemaal niet op deze vis aan het azen waren: ‘Eigenlijk waren we helemaal niet op de meerval aan het vissen maar op snoek, het is dan ook zeer toeval dat de meerval op een blinker afging waarmee ik aan het vissen was. Mijn grootste vis hiervoor was dat een snoek van 95 centimeter. Maar als je dan in een keer een meerval van 1 meter 37 cm vangt is dat wel even een verschil. Dit was puur toeval, maar het is zeker niet erg om er ooit nog eens eentje te vangen!’

Lees ook

Vaccineren senioren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland van start

REGIO – GGD Noord- en Oost-Gelderland is dinsdag 26 januari begonnen met het vaccineren van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.