Home / Doesburg-Regiobode / Tweemaal winst voor Lathumse rijder Steeman in Tsjechië

Tweemaal winst voor Lathumse rijder Steeman in Tsjechië

LATHUM – Het waren een drukke dagen voor de IDM Supersport 300 gastrijder Victor Steeman in Most in Tsjechië. Naast twee kwalificaties stond op zaterdag ook de eerste race van het weekend op het programma.

In de eerste kwalificatie was de baan nat, maar Steeman voelde zich uitstekend thuis in deze omstandigheden. Steeman was het snelste voor landgenoten Rick Dunnik en Melvin van der Voort. Voor de tweede kwalificatie was het opnieuw gaan regenen. Het werd een rommelige sessie met drie rode vlag-situaties. De top-drie bleef in de tweede sessie ongewijzigd.
Bij de start van de eerste race was de baan opdrogend, maar de rijders gingen wel van start op regenbanden. Aan kop wist Steeman vanaf de eerste ronde een gat te slaan ten opzichte van de concurrentie. Steeman wist zijn voorsprong uit te bouwen naar ongeveer tien seconden ten opzichte van de groep die vocht voor plaats twee. Steeman won de race, maar scoorde geen punten omdat hij als WK gastrijder deelneemt.
Steeman wist in race twee na een mooi duel met zijn Freudenberg teamgenoot Toni Erhard Dld wederom winnend af te sluiten. Beide rijders, uitkomend op een KTM, wisten van hun concurrenten weg te rijden. In de slotfase wist Steeman iets weg te rijden van zijn Duitse teamgenoot en won zo zijn tweede race van het weekend. Steeman en zijn begeleider Hans Smees waren dan ook dik tevreden over de resultaten. In het begin van de week zag het er nog niet naar uit dat Steeman hoge ogen zou gooien op het circuit van Most. Hij was nog herstellende van de valpartij die hij twee weken geleden had opgelopen in Schleiz Duitsland.
Steeman bleef maandag en dinsdag ook nog in Most om nieuwe onderdelen te testen voor het Freudenberg team. Het team en Steeman hopen nog wat snelheid te kunnen vinden voor het verdere verloop van het WK Supersport 300 seizoen. De volgende ronde van het IDM kampioenschap is ‪van 6 t/m 8 september op het TT Circuit Assen.

Foto: Damon Teerink

Lees ook

Platform Klimaataanpak in gemeente Rheden van start

RHEDEN – De gemeente Rheden en vijf energiegroepen hebben een ‘Platform Klimaataanpak Rheden’ opgericht en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.