Home / Nieuws / Tuinrondleidingen op Middachten

Tuinrondleidingen op Middachten

DE STEEG – De tuinen van Middachten in De Steeg zijn tot en met september zes dagen per week geopend. Daarnaast wordt elke zondag een speciale tuinrondleiding gegeven.

De tuinen van Middachten zijn aangelegd aan het begin van de 18de eeuw. De formele tuinen van Versailles vormden de inspiratiebron. Later zijn de tuinen beperkt aangepast naar de Engelse landschapsstijl en begin jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze gerestaureerd. De tuinen van Middachten worden ook wel groene kamers genoemd. Leifruit groeit langs eeuwenoude muren, in de rozentuin bloeien zestig soorten klim- en struikrozen, bijzondere bomen bieden verkoelende schaduw, terwijl de kruidentuin een aangename geur verspreidt.
De tuinen zijn tot en met september geopend van zondag tot en met vrijdag. Op zaterdag is de tuin gesloten. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid door de tuinen wandelen. Liefhebbers die meer willen weten kunnen op alle zondagen in augustus om 13.30 uur deelnemen aan een tuinrondleiding.

www.middachten.nl

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.