Home / Rheden-Regiobode / Tentoonstelling ‘Indië in Velp’

Tentoonstelling ‘Indië in Velp’

VELP – In het weekend van 16 tot en met 18 augustus is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Indiëgangers die zich in de loop van de eeuwen in Velp hebben gevestigd en daarmee een blijvende stempel hebben gedrukt op het dorp. De tentoonstelling vindt plaats in De Elleboog-zaal van verzorgingshuis Nieuw-Schoonoord.

Wethouder Gea Hofstede opent de expositie vrijdagavond om 19.30 uur. Aansluitend zal drs. Willem Huetink, docent geschiedenis aan Het Rhedens Lyceum en auteur van het boekje ‘Arnhem, Haagje van het Oosten’, een inleiding verzorgen over het thema ‘Indië in Velp’. Op zaterdagmiddag geeft Gerrit van Middelkoop om 15.00 uur een lezing over Rudolph MacLeod, de man van Mata Hari. Na zijn terugkomst uit Indië heeft majoor Rudolph MacLeod, tot zijn dood, op verschillende locaties in Velp gewoond, samen met hun eerste dochter Non. Beiden liggen begraven op begraafplaats Heiderust in Rheden.
Op zondag 18 augustus verzorgt de Oudheidkundige Kring Rheden Rozendaal een historische wandeling door Velp, langs locaties waar Indiëgangers gewoond hebben of waar deze begraven liggen. De wandeling start om 13.00 uur bij Nieuw-Schoonoord. Deelname is voor leden van OKRR gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.
De wandelgids ‘Indië in Velp’ is tijdens de tentoonstelling te koop voor 7,50 euro. De tentoonstelling in Velp is geopend op vrijdag 16 augustus van 19.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 17 en zondag 18 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezichtigen.

De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal (OKRR) organiseert deze tentoonstelling ter gelegenheid van haar 65-jarig jubileum. In de acht dorpen binnen het werkgebied van de kring worden sinds april acht tentoonstellingen gehouden. Elke maand is er een nieuwe tentoonstelling. Deze worden door vrijwilligers uit de dorpen opgezet, aan de hand van het thema ‘Onderweg langs wegen en paden in Ambt Rheden en Heerlijkheid Rozendaal’.

Lees ook

Afscheid van juf Lies

DIEREN – Juf Lies vierde op vrijdag 23 juli haar allerlaatste schooldag. Na 26 jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.