Home / Doesburg-Regiobode / Teerdag Martinikerk: nieuwe ontdekkingen op de muur van de kerk

Teerdag Martinikerk: nieuwe ontdekkingen op de muur van de kerk

DOESBURG – De Stoelbroederschap van de Martinikerk in Doesburg houdt vrijdag 30 augustus de jaarlijkse Teerdag. Kunsthistoricus Wieneke Weusten vertelt die avond over de nieuwe ontdekkingen ten aanzien van de vijftiende-eeuwse muurschildering op de zuidwand van het schip.

Op die wand is een unieke en verrassende combinatie van heiligen aangetroffen. Na deze boeiende lezing is er een korte pauze, waarin een hapje en een drankje worden aangeboden. Daarna voert celliste Marike Tuin de eerste suite voor solo cello van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uit. Tot slot vindt de jaarvergadering plaats. Daarin zal verslag worden gedaan van de activiteiten waar de broederschap zich mee heeft beziggehouden en welke plannen er op stapel staan.
De avond is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden en begint om 20.00 uur, nadat om 19.30 uur de zaal open gaat. Een vrijwillige gift wordt zeer op prijs gesteld. De Stoelbroederschap zet zich in voor het behoud en de verfraaiing van het interieur van de Martinikerk.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.