Home / Doesburg-Regiobode / Start viering 75 Jaar Vrijheid in Doesburg

Start viering 75 Jaar Vrijheid in Doesburg

DOESBURG – Op 5 mei 2020 viert Nederland 75 jaar vrijheid. Het 4 en 5 Comité Doesburg besteedt, samen met verschillende organisaties in de stad, uitgebreid aandacht aan in de periode van 31 augustus tot en met 24 oktober volgend jaar.

De start van de viering van 75 Jaar Vrijheid in Doesburg vindt plaats op zaterdag 31 augustus, tussen 15.00 en 16.00 uur. De Menno van Coehoorn Stichting heeft een lezing georganiseerd over de slag om de Schelde. Deze lezing vindt plaats in de Gasthuiskerk. De lezing is ook live te volgen via het YouTube-kanaal van DoesburgTV.
Tijdens deze bijeenkomst onthullen burgemeester Loes van der Meijs en kinderburgemeester Elisa Feenstra de tableaus die zijn gemaakt door leerlingen van de Doesburgse basisscholen. De kinderen uit de bovenbouw hebben in het voorjaar workshops gevolgd bij jongerencentrum 0313. Tijdens de workshops hebben ze gesproken met veteranen uit Nieuw-Guinea, Kosovo en het voormalige Nederlands-Indië over de beleving rondom ‘vrijheid’, het bombardement op Rotterdam (14 mei 1940) en onderduiken. Daarna hebben de leerlingen tekeningen gemaakt waarmee zij antwoord geven op de vraag ‘wat is voor jou vrijheid?’. De tekeningen zijn bevestigd op tableaus, zodat ze op de scholen en op andere plaatsen in Doesburg tentoongesteld kunnen worden.

Elke eerste zondag van de maand is er een stadsvertelling in de Gasthuiskerk. Deze staan tot en met mei 2020 in het teken van 75 Jaar Vrijheid. De eerste vertelling uit deze reeks vindt plaats op zondag 1 september.

www.4en5meidoesburg.nl

Lees ook

Leerlingen van de Horizon maken speelgoed voor ouderen

DOESBURG – Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Horizon in Doesburg maken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.