Home / Alle-Regiobode / Rick Evers: Het blotekontenhok

Rick Evers: Het blotekontenhok

Een sauna, vroeger kreeg je mij er met geen stok naartoe. Maar tegenwoordig geniet ik wel van een dagje wellness op zijn tijd. Als ik mijn zwembroek maar aan mag houden. Gelukkig mag dat steeds vaker.

Bloot is uit. Het stond vorige week in de krant. Steeds meer wellness resorts komen erachter dat hun gasten liever op badkledingdag komen dan op blotekontendag. De reden is simpel: de samenleving verpreutst. Vooral jongere mensen willen niet in hun nakie aan het meer liggen.

Ik val officieel niet meer in de categorie ‘jongeren’. Maar ik snap ze wel. Ik zit bij zo’n wellness resort altijd graag in een bubbelbad. En als ik het zat ben, stap ik eruit. Maar om dat nou bloot te doen. Dat je via dat trappertje omhoog klimt terwijl de zittenblijvers zo in je holletje kunnen kijken. Ik weet het niet. Ik vind dat geen toegevoegde waarde hebben.

Misschien is het anders als je echt alleen in de sauna zit. Maar ik doe vaak juist andere dingen. Behalve bubbelen ga ik graag een beetje zwemmen, Liny’s Leespakket lezen op een strandbedje, een hamburger eten (voor maar € 25). En waarom moet ik dat in mijn blote kont doen? Omdat dat zogenaamd hygiënischer is? Flauwekul natuurlijk.

Preuts als ik ben, ben ik dus wel blij met deze trend. Ik hoop ook dat het doorzet. Dat de blote konten de nieuwe rokers zullen zijn. De paria’s in de wellness resorts. Misschien komt er overal een apart hoekje. Naast het rokershok. Het blotekontenhok.

Lees ook

Business & Shopping: Advocatenpraktijk van Mr van der Zwan voortgezet door Dijk & Van Arnhem

DIEREN – Mr Sander van der Zwan is sinds 35 jaar werkzaam als de lokale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.