Home / Brummen-Regiobode / Ponymarkt, braderie en muziek op Loense Moandag

Ponymarkt, braderie en muziek op Loense Moandag

LOENEN – Het is maandag 5 augustus vroeg dag in Loenen, als om 7.00 uur de ponymarkt begint. Hiermee gaat ook meteen de Loense Moandag van start, een evenement met muziek, een grote jaarmarkt en een demonstratie van de kynologenclub.

De ponymarkt, die tot 12.00 uur duurt, is een langdurige traditie in Loenen en trok de laatste jaren steeds zo’n 30.000 bezoekers. In alle vroegte wordt er handjeklap gedaan en krijgen veel pony’s een nieuwe eigenaren. Hierbij staat het dierenwelzijn hoog in het vaandel, laat de organisatie nadrukkelijk weten.
Daarnaast gaan om 8.00 uur de jaarmarkt en kofferbakmarkt van start. Er staan zo’n 170 stands met een breed assortiment. Op de kofferbakmarkt verkopen handelaren de mooiste artikelen vanuit de kofferbak van hun auto. Op twee terrassen klinkt live-muziek en voor kinderen staan er een draaimolen, theekopjesdraaimolen en springkussen. Ook kunnen zij een ponyritje maken of zich uitleven op de bungee-jump.

Dit jaar is bovendien de kynologenclub uit Brummen te gast. Het team Dazzling Disc Dogs geeft om 13.00 uur een demonstratie op de ponyweide naast De Brink. RTV Apeldoorn zendt deze dag live uit vanaf het voorplein van De Brink. Zo kunnen mensen die er niet bij kunnen zijn, toch meemaken wat er allemaal gebeurt.
Dit alles vindt plaats rondom Dorpscentrum de Brink. De ponymarkt duurt tot 12.00 uur. De jaarmarkt en kofferbakmarkt en de muziek op de terrassen eindigt rond 15.00 uur.

www.deloensemoandag.nl

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.