Home / Nieuws / Plannen voor nieuwe steenfabriek in Velp

Plannen voor nieuwe steenfabriek in Velp

VELP – OmRo Vastgoed Velp BV, de eigenaar van het terrein en de gebouwen van voormalige steenfabriek De Groot in Velp, wil het fabrieksterrein weer in gebruik nemen. Het is de bedoeling om onder andere een ‘hypermoderne, volledig geautomatiseerde energieneutrale steenfabriek’ te realiseren.

Het plan heeft de naam Watergebonden Bedrijventerrein Rheden meegekregen. De fabriek gaat voornamelijk natuurlijke energiebronnen gebruiken, zoals wind, water en zon. Naast de steenfabriek komt er ruimte voor meer watergebonden bedrijven. “Op dit moment vinden gesprekken plaats met andere initiatiefnemers om zich te vestigen op het Watergebonden Bedrijventerrein Rheden. Voor hen zou hetzelfde uitgangspunt moeten gelden: in principe energieneutraal”, laat OmRo weten via Pieter Witte van Witte Rentmeesters en Makelaars, dat als tussenpersoon en woordvoerder optreedt.

Witte verwacht dat na de zomer verdere gesprekken plaatsvinden met de gemeente Rheden over de ontwikkeling van het Watergebonden Bedrijventerrein Rheden en de gewenste aanpassingen van het bestemmingsplan.

www.watergebonden-bedrijventerrein-rheden.nl

Lees ook

Auto in de greppel in Spankeren

SPANKEREN – Donderdagavond 23 september is een auto in de greppel beland in Spankeren. Rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.