Home / Alle-Regiobode / Pannenkoeken smullen in de stoomtrein

Pannenkoeken smullen in de stoomtrein

REGIO – De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heeft dit jaar wat nieuws, de Pannenkoekentrein. Op álle vrijdagen in augustus rijdt een historisch restauratierijtuig uit 1927 met de reguliere stoomtrein mee als Pannenkoekenrijtuig.

De trein vertrekt om 10.45 uur uit station Beekbergen en rijdt via Apeldoorn naar Eerbeek en weer terug. Wanneer de locomotief al stomend en fluitend in beweging komt, zijn de koks al bezig in de keuken van het rijtuig. Terwijl de stoomtrein over een prachtig deel van de Veluwe tuft, worden aan tafel de versgebakken pannenkoeken geserveerd.
Terug in Beekbergen kunnen de reizigers tijdens de depotstop de indrukwekkende verzameling locomotieven in het stoomdepot, de werkplaats en de draaischijf van dichtbij bekijken. Een bijzondere belevenis is het water en kolen laden in de locomotief. Het vernieuwde stationsterras, met een goede blik op het historische stationsgebouw en de treinen, nodigt uit voor een drankje.

Naast de pannenkoekentrein is er natuurlijk ook nog de bekende zondagse lunch in de VSM stoomtrein. Tot eind oktober kunnen reizigers elke zondag (behalve 8 september) tijdens de stoomtreinrit genieten van een heerlijke uitgebreide lunch in het historisch restauratierijtuig.
Voor de vrijdagse Pannenkoekentrein en de Zondagse lunch is online reserveren is noodzakelijk. Dit kan op de website van de VSM: www.stoomtrein.org.

Lees ook

Nieuwe sponsor voor Sportclub Doesburg

DOESBURG – Sportclub Doesburg heeft in Sonja’s Brood- en Banketbakkerij een nieuwe sponsor gevonden. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.