Home / Brummen-Regiobode / Orgelconcert Jorrit Woudt in Beekbergense kerk

Orgelconcert Jorrit Woudt in Beekbergense kerk

BEEKBERGEN – Maandag 12 augustus bespeelt organist Jorrit Woudt het Oranjeorgel in de NH Kerk in Beekbergen. Vanaf 20.00 uur klinkt een gevarieerd programma.

Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op diverse orgelbanken te vinden om de gemeentezang te begeleiden.
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).
Jorrit is een veelgevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Hij speelde over de hele wereld en was als organist en pianist te zien bij het bekende EO-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van drie gemengde koren en een mannenkoor, als docent van een aantal leerlingen en als arrangeur en componist van (voornamelijk koor-) muziek. Daarnaast is hij als vakleerkracht muziek verbonden aan een basisschool.

Het concert in de Hervormde Kerk in Beekbergen begint om 20.00 uur met een samenzang en eindigt daar ook mee. De entree bedraagt 7 euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen voor 3,50 euro mee. De kerk opent om 19.30 uur.

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.