Home / Doesburg-Regiobode / Orgelconcert Adriaan Hoek

Orgelconcert Adriaan Hoek

DOESBURG – Internationaal concertorganist Adriaan Hoek speelt donderdag 8 augustus in de Martinikerk in Doesburg. Op het programma staan werken van Johannes Brahms, César Franck en Max Reger, maar ook van moderne componisten als Ad Wammes en Joseph Jongen.

Van Joseph Jongen speelt Hoek de ‘Sonata Eroica (op 94) pour grand orgue’, een indrukwekkend werk dat op het romantische Walcker-orgel goed tot zijn recht komt. Ook de andere werken worden uitgevoerd op het Walckerorgel.
Adriaan Hoek studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij in 2016 summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Vanwege deze presentatie werd hem de Hartman Award toegekend voor verdere ontplooiing als uitvoerend musicus. Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel.

Adriaan won vier eerste prijzen op internationale orgelconcoursen, waaronder de International Schnitger Organ Competition te Alkmaar in 2015. Daarnaast won hij de publieksprijs en kreeg hij de aantekening cum laude. Hierdoor mag hij zich The Young ECHO Organist of 2016 noemen. Hij concerteerde in diverse prestigieuze series in binnen- en buitenland. Naast internationaal concertorganist, is Adriaan sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is hij actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Het concert in de Doesburgse Martinikerk begint om 20.00 uur. De kerk opent om 19.30 uur. De entree kost 12 euro. Donateurs van StiDoMu betalen 10 euro. Het concert duurt ongeveer een uur.

Foto: Pieter Baak

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.