Home / Doesburg-Regiobode / Orgelbespeling Doesburg

Orgelbespeling Doesburg

DOESBURG – Op donderdag 1 augustus bespeelt Jochem Schuurman het Walckerorgel in de Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van Felix Mendelssohn Bartholdy, Oliver Messiaen, Sigfrid Karg-Elert, Charles Tournemire en Healy Willian.

Jochem Schuurman (1989) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg.
Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 12 euro, donateurs StiDoMu betalen 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.