Home / Brummen-Regiobode / Oranjefeesten in Empe met muziek, survival en volleybal

Oranjefeesten in Empe met muziek, survival en volleybal

EMPE – Op vrijdagmiddag 9 augustus gaan de Oranjefeesten in Empe van start. Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus kan jong en oud zich weer prima vermaken met alle activiteiten op het feestterrein aan de Ganzekolk.

Het feest begint vrijdagmiddag met een de survivaltocht voor kinderen van vier tot zestien jaar. In groepjes van twee tot vier kinderen moeten ze klauteren, klimmen, door bomen slingeren en door de modder banjeren om zo snel mogelijk over de eindstreep te komen. Voor alle kinderen is er na afloop een presentje. Deelname is gratis voor jeugdleden van de Oranjevereniging en 4 euro voor niet-leden. Aanmelden kan vanaf 13.00 uur.
Deze middag openen ook de kermisattracties, zoals de autoscooters, schiettent, draai- en zweefmolen. ‘s Avonds vanaf 20.30 uur is de tent geopend. De zeskoppige band Jetset en DJ Jeronimo verzorgen de muziek. Jetset staat garant voor een energieke en interactieve show.

Op het zaterdagprogramma staat het traditionele vogelschieten gepland. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur. Om 10.30 uur zal Jan Bolink, Schutterskoning van 2018, het eerste schot lossen. Hij wil hierbij een toost uitbrengen en biedt daarbij iedere schutter een drankje aan, om de overwinning van vorig jaar te vieren. Jeugdleden van tien tot zestien jaar kunnen zich aanmelden om mee te de om de titel Jeugdkoning(in) te veroveren. De jeugdkoning van 2018, Teun Albers, lost hier het eerste schot.
Als de vogel eraf is, starten de beach- en watervolleybalcompetities. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar door teams gestreden om de titel. Op de foto de winnaars van het watervolleybal van vorig jaar.
De Oranjefeesten worden zaterdagavond vanaf 21.00 uur afgesloten met de Band Xstatic en DJ Stefan Leur. Xstatic streeft ernaar iedere bezoeker een geweldige avond te bezorgen, met muziek uit alle denkbare muziekstijlen. Dat wordt een avond dansen, zingen en meespringen.

De Oranjevereniging Empe kan nog steeds nieuwe leden gebruiken. Lid worden kan al vanaf 4 jaar. Volgend jaar viert de Oranjevereniging haar 75-jarig bestaan. Lid worden kan via de site, www.ove-empe.nl.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.