Home / Doesburg-Regiobode / Open zaterdag in St. Joriskerk

Open zaterdag in St. Joriskerk

DREMPT – Op zaterdag 17 augustus staan de deuren van de eeuwenoude St. Joriskerk in Drempt weer wagenwijd open. De kerk met haar beroemde wandtapijten en beeldhouwwerkjes is tussen 11.00 en 17.00 uur te bezichtigen. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt altijd op prijs gesteld. Er zijn gastheren en -vrouwen aanwezig die informatie kunnen geven over de kerk. Ook zijn er op de open zaterdagen één of meerdere activiteiten of tentoonstellingen. Deze week zijn Geert en Marleen Jansen aanwezig in de kerk. Geert (64) is interieurbouwer van beroep. Als hobby maakt hij houten beelden van dames en dieren, bijna op ware grootte.
Marleen (60) houdt zich sinds 2016 bezig met schilderen. Ze maakt zowel kleine als grote schilderijen met acryl en verschillende thema’s. Daarnaast maakt ze voor blinden en slechtzienden voel-schilderijen. Ook organiseert ze workshops voor kleine groepjes tot zes personen bij haar thuis.
Samen vormen Geert en Marleen een artistiek duo. Geert verzorgt houtwerk en Marleen beschildert deze met dieren of op verzoek andere dingen.

Lees ook

Stormschade in Angerlo

ANGERLO – De brandweer van Giesbeek is donderdagochtend 21 januari druk geweest met het opruimen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.