Home / Brummen-Regiobode / Oogstfeest op de Groote Modderkolk

Oogstfeest op de Groote Modderkolk

LOENEN – Op het terrein van De Groote Modderkolk in Loenen was zondag 4 augustus weer mooi te zien hoe vroeger het oogsten in zijn werk ging. Tijdens het jaarlijkse oogstfeest werd er gewerkt met de hand, maar ook met oude landbouwmachines. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld goed zien hoe in vroeger tijden het kaf van het koren werd gescheiden met behulp van een dorsmachine. Daarnaast waren er verschillende oude ambachten te bewonderen.
Wie zelf actief aan de slag wilde, kon een rondje maken over het blotevoetenpad of een ATB-clinic volgen bij Last Gear. Lekker avontuurlijk boomklimmen was een optie, maar kinderen konden ook creatief aan de slag en een vogelhuisje timmeren.

Foto: Han Uenk

Lees ook

IJspret aan de Doesburgse dijk

Deze week een plaatje van een beeld dat we bijna niet meer kennen: ijspret. Schaatsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.