Home / Nieuws / Onderscheiding voor Rhevaks Robert van der Beek

Onderscheiding voor Rhevaks Robert van der Beek

RHEDEN – Robert van der Beek is vrijdagavond 9 augustus, tijdens het slotfeest van kindervakantiekamp Rhevak, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden.

Robert van der Beek werkt al vanaf 1983 tot heden als vrijwilliger bij de Stichting Rhevak. Deze stichting organiseert jaarlijks het kindervakantiebouwdorp in Rheden, waaraan twee- tot driehonderd kinderen deelnemen. Van der Beek is het centrale aanspreekpunt voor de gemeente, de brandweer, de scouting, de ouders van de kinderen en voor de sponsoren. Hij regelt de begeleiding van de kinderen, het vervoer en de stalling van het materiaal en de huur van de tenten. Hij coördineert de op- en afbouw en de afsluiting van de kampen. Het hele jaar is hij actief met onder andere het regelen van de sponsoren en het bedenken van de thema’s en activiteiten. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de jonge generatie de ruimte krijgt om binnen de stichting nieuwe initiatieven te ontplooien.
Vanaf 2014 is Robert van der Beek ook betrokken als vrijwilliger bij de Voetbalvereniging VDZ in Arnhem. Hij is hier jeugdleider.
Robert van der Beek woont in Arnhem, maar op speciaal verzoek werd de Koninklijke onderscheiding uitgereikt in Rheden en door de burgemeester van Rheden.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Platform Klimaataanpak in gemeente Rheden van start

RHEDEN – De gemeente Rheden en vijf energiegroepen hebben een ‘Platform Klimaataanpak Rheden’ opgericht en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.