Home / Brummen-Regiobode / Oekraïense dagen op in de Hoge Veluwe

Oekraïense dagen op in de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – In het weekend van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is het Centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe een stukje Oekraïne in Nederland. Bezoekers kunnen beide dagen tussen 12.00 en 18.00 uur genieten van eten, muziek, handwerk, exposities, film en verder alles wat Oekraïne bijzonder maakt.

Op beide dagen is er een doorlopend muziekprogramma met Oekraïense topartiesten, waaronder Oleksandra Lenyshyn en Veronika Morska. Op een speciaal ingerichte Oekraïense markt zijn er traditionele Oekraïense producten te vinden als borduurwerk, aardewerk, houten speelgoed en allerlei foodproducten uit de traditionele Oekraïense keuken. Verder zijn er onder meer een modeshow van Oekraïense kleding, foto-exposities, Oekraïense films en documentaires en een dansworkshop. Op zaterdag wordt het Book of Kindness, onderdeel van een internationaal project ter bevordering van vriendelijkheid en tolerantie, aangeboden aan parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst door 17 Oekraïense kinderen.
Aanleiding voor dit Oekraïense weekend is de 28e verjaardag van de onafhankelijkheid van Oekraïne. De Oekraïense Dagen worden georganiseerd in samenwerking met de Oekraïense ambassade en OpenDoorUkraine.NL. Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert jaarlijks een landenweekend, waarbij het betreffende land de kans krijgt zich te presenteren aan een breed publiek. Daarnaast is het voor de Oekraïense inwoners van Nederland een mooie gelegenheid om elkaar te treffen in een uniek stuk natuur.

Lees ook

Eerbeekse brengt gedichtenbundel uit

EERBEEK – 2020, waarin tijden van corona crisis, de wereld op de kop staat, contactberoepen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.