Home / Brummen-Regiobode / Nog twee dagen tentoonstelling Historisch Hoenderloo

Nog twee dagen tentoonstelling Historisch Hoenderloo

HOENDERLOO – De werkgroep Historisch Hoenderloo In Beeld (HHIB) bestaat dit jaar alweer vijf jaar. Dat willen de zes leden vieren met iedereen die net als zij belangstelling heeft voor oud Hoenderloo. Ze stelden een mooie tentoonstelling samen. Deze is zondag 18 augustus voor het laatst te zien in ‘t Dorpshuus.

De werkgroep toont op de expositie meer dan 1250 foto’s over de school in Hoenderloo, de inmiddels ter ziele gegane voetbalclub Beatrix en foto’s van allerlei families. De zes leden zijn 2,5 jaar bezig geweest om de foto’s te verzamelen en ook nog zo veel mogelijk namen bij de gezichten op de foto’s te krijgen. Ze zijn er trots op dat ze van bijvoorbeeld 100 oude schoolfoto’s bijna alle namen hebben kunnen vinden. Alle foto’s zijn gedigitaliseerd en inmiddels beschikt HHIB over een grote historische databank over Hoenderloo.

Ook na deze tentoonstelling gaat het inzamelen van materiaal gewoon door. Voor een volgende tentoonstelling heeft de groep ook alweer enkele honderden foto’s op de plank liggen. Deze tentoonstelling is alweer de vierde in vijf jaar en daaraan is te zien dat er meer dan voldoende materiaal is.
De eerste tentoonstelling van HHIB was in 2014 en dat was meteen een schot in de roos. Er kwamen heel veel bezoekers en iedereen was enorm enthousiast. In 2016 volgde de volgende zeer succesvolle tentoonstellingenreeks en later in dat jaar hing ’t Dorpshuus van Hoenderloo helemaal vol met Hoenderlose trouwfoto’s. HHIB heeft op een aantal avonden ook al een keer prachtige oude Hoenderlose films vertoond die ook zeer goed bezocht werden.

Deze nieuwe tentoonstelling is te zien in de grote zaal van ‘t Dorpshuus aan de Paalbergweg. De foto’s worden getoond op grote panelen, gemaakt door de leden van de werkgroep HHIB. De tentoonstelling is woensdag 14 augustus tussen 16.00 en 21.00 uur en zondag 18 augustus van 13.00 tot 17.00 uur voor het laatst te zien. Om de kosten te dekken wordt 4 euro entree gevraagd, inclusief een kop koffie of thee. Hiervoor mogen bezoekers alle avonden naar binnen.

Foto: Rob Spelde

Foto: De mensen achter Historisch Hoenderloo: Janny Woensdregt, Ans Aartsen, Arend Jetten, Gerda Vink, Ronald Woensdregt en Wim van Mourik

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.