Home / Nieuws / NJO Muziekzomer telt twee optredens in Velp

NJO Muziekzomer telt twee optredens in Velp

VELP – De NJO Muziekzomer Gelderland komt er weer aan. Dit jaarlijkse zomerfestival van de Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) staat in het teken van jonge toptalenten in de (klassieke) muziek. Diverse optredens vinden plaats in Velp.

De musici die deelnemen aan de NJO Muziekzomer zijn allen tussen de 18 en 26 jaar en verzorgen tussen vrijdag 2 en zondag 18 augustus meer dan 85 concerten op de mooiste locaties van Gelderland, waaronder in Velp.
Zo komt donderdag 8 augustus NJO Sinfonietta, 32 musici sterk, met een groots programma naar Openluchttheater De Pinkenberg. Niemand minder dan meesterviolist Alexander Sitkovetsky leidt het orkest al spelend en soleert in het zinderde Introduction et Rondo Capriccioso van Saint-Saëns. Daarnaast staan de eerste symfonieën van Prokofjev én Beethoven op het programma. Dit energieke ensemble speelt alle concerten staand. Dit concert begint om 20.00 uur.

Boekhandel Jansen en De Feijter heeft vrijdag 9 augustus Duo Stellina te gast. De musici nemen hun publiek mee op reis door het Europa van de 19e en 20e eeuw. Zo reizen ze naar Oostenrijk met werken van Joseph en Michael Haydn, maken een tussenstop bij de Parijse School met Martinů en eindigen bij de Hongaarse componist László Weiner. Het optreden begint om 20.00 uur.

Uiteraard is er nog veel meer te beleven tijdens de Muziekzomer. Op 2 augustus vindt in het Openluchtmuseum in Arnhem de spetterende Opening van het festival plaats. Op diverse locaties in het museum zijn voorproefje te horen van de programma’s die deze Muziekzomer te beluisteren en te zien zijn.
Een compleet programma is terug te vinden op www.muziekzomer.nl. Hier zijn ook kaarten te bestellen.

Foto: Felipe Pipi

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.