Home / Brummen-Regiobode / NJO Muziekzomer komt naar het Kröller-Müller Museum

NJO Muziekzomer komt naar het Kröller-Müller Museum

HOENDERLOO – Het Rietveldpaviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is op verschillende data in augustus het podium voor het Nederlands Jeugdorkest (NJO). Het museum is één van de locaties van de NJO Muziekzomer.

Zondag 4 augustus vanaf 15.00 uur speelt Maat Saxofoonkwartet. De leden van het Maat Saxofoonkwartet ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar zijn allen afkomstig uit Portugal. Sinds hun eerste optreden in januari 2018 pendelen ze tussen Nederland en Portugal, met als doel de beste muziek uit beide landen samen te brengen. Tijdens de NJO Muziekzomer presenteert het kwartet een warmbloedig programma op een aantal bijzondere locaties, waaronder de binnenplaats van het Jachthuis Sint Hubertus.

Op donderdag 8 augustus speelt Dimlicht, een ensemble met flexibele bezetting dat zowel werken van grote klassieke meesters op zijn repertoire heeft als nieuw werk van jonge componisten. Dimlicht speelt onder andere Victoria, voor het ensemble gecomponeerd door Ruben De Gheselle. De klinkende keerpunten en de muzikale stijl van dit werk bieden een mooie aansluiting bij de tentoonstelling Wende >80

www.muziekzomer.nl

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.