Home / Doesburg-Regiobode / Nieuwe tennis- en padelbanen in Doesburg

Nieuwe tennis- en padelbanen in Doesburg

DOESBURG – De aanleg van de nieuwe tennis- en padelbanen en de bouw van het clubgebouw van Tennisvereniging Doesburg 2002 is afgerond. Zaterdag 24 augustus wordt de nieuwe accommodatie om 10.00 uur geopend door burgemeester Loes van der Meijs.

Padel is een kruising tussen squash en tennis, die met vier personen gespeeld wordt. De sport is in Europa geïntroduceerd door profvoetballers en sindsdien steeds populairder aan het worden. Ook in Nederland. In Doesburg doet de sport nu ook zijn intrede. “Het is een zeer aantrekkelijke sport voor jongeren. Een paar lessen zijn voldoende om het al redelijk te kunnen spelen. Er kan ook meegespeeld worden in de padel-competitie”, laat de tennisvereniging weten.
De vereniging biedt vanwege de introductie verschillende vormen van lidmaatschap aan voor junioren, senioren, oud-leden en seizoensgebonden lidmaatschappen. “Onze trainer is voormalig proftennisser Ton Sie. Hij verzorgt naast tennislessen clinics om geïnteresseerden laagdrempelig te laten kennismaken met padel. Er blijkt nu al veel belangstelling voor te zijn en het ledental groeit”, concludeert TVD 2002.

De nieuwe accommodatie van Tennisvereniging Doesburg 2002 is gelegen aan de Looiersweg. De accommodatie is al in gebruik. Na de oplevering zijn de leden zelf druk aan de slag gegaan met de inrichting en de verhuizing. Er kan op dit moment tennis en padel worden gespeeld. Met de officiële opening wordt even gewacht tot iedereen weer terug is van vakantie.
Er is op zaterdag 24 augustus een uitgebreid programma met onder andere demonstraties padel, maar bezoekers kunnen ook zelf padel en tennis spelen. Daarnaast zijn er andere sportieve activiteiten, waaronder een sportcircuit voor de jeugd.

Lees ook

Schilder Donnie Gerhardus pakt uit in het Arsenaal

DOESBURG – Kunstenaar Donnie Gerhardus laat zijn werk zien in grand café Het Arsenaal in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.