Home / Brummen-Regiobode / Nieuwe plannen voor Wasacker

Nieuwe plannen voor Wasacker

EERBEEK – Een grotere Plus en een flinke winkelruimte voor de Action. Als het aan pandeigenaar Orange Capital Partners ligt, gaat de Wasacker in Eerbeek er in de toekomst heel anders uitzien. De gemeente Brummen laat weten positief tegenover deze plannen te staan.

Orange Capital Partners, eigenaar van panden aan de Wasacker en het Oranje Nassauplein, heeft bij de gemeente Brummen een schets ingericht voor herontwikkeling van de panden aan de Wasacker. Plus zou op de huidige locatie kunnen uitbreiden. Voor Action wil de pandeigenaar één grote winkelruimte realiseren naast de supermarkt. De winkels die nu naast de Plus gevestigd zijn, zouden kunnen verhuizen naar het Oranje Nassauplein.

Volgens Brummen passen deze plannen prima in de Ruimtelijke Economische Visie van de gemeente. Hierin wordt het kernwinkelgebied geconcentreerd in de vorm van een halter; de twee zwaartepunten zijn de supermarkten aan beide einden van de Stuyvenburchstraat. De panden aan het Oranje Nassauplein zijn bestemd voor maatschappelijke functies en dienstverlening.

Overigens betreft het hier nog een heel ruw plan, waar nog veel aanvullende besluiten over genomen moeten worden. Over bijvoorbeeld het uiterlijk van de panden, de groenvoorziening, parkeren en de herinvulling van de vrijkomende panden moet nog worden gesproken. Ook moeten afspraken worden gemaakt over de bevoorrading van de Plus en Action. De gemeente geeft aan dat inspraak en participatie van inwoners en belangstellenden een belangrijke rol krijgt in dit proces.
De kosten van ontwikkeling van het gebied wil de gemeente dekken door de verkoop van grond, die nodig is voor de uitbreiding. Aanpassingen aan de openbare ruimte wil Brummen verhalen op Orange Capital Partners.

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.