Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe contacten opdoen via MVT

Nieuwe contacten opdoen via MVT

RHEDEN/ROZENDAAL – Mensen die nieuwe contacten willen opdoen of vroegere contacten willen herstellen, kunnen daarvoor terecht bij een netwerkcoach. Dat meldt de stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden/Rozendaal (MVT).

MVT is van oudsher een schakelpunt om vraag en aanbod rondom vrijwillige thuishulp bij elkaar te brengen. ​In de afgelopen jaren is MVT zich daarnaast meer gaan toeleggen op mantelzorgondersteuning. Daarnaast zet MVT netwerkcoaches in. Door omstandigheden kunnen mensen in een situatie komen waardoor het kringetje mensen om hen heen heel klein is geworden. Door een ongeval, ziekte, verlies of een andere ingrijpende ervaring kan dit gebeuren. Samen met een netwerkcoach kunnen mensen dan stap voor stap kijken welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe sociale contacten, of hoe dat contact van vroeger weer is op te pakken. Een netwerkcoach denkt mee en houdt vinger aan de pols. De netwerkcoach heeft gemiddeld zes tot negen maanden contact met een deelnemer. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Er zijn al mooie resultaten behaald met netwerkcoaches. Een vrijwilliger: “Ik zie het zelfvertrouwen van mensen groeien om in contact te komen met de ander. Mensen hebben een positieve ervaring nodig die hen helpt bij het contact met anderen opnieuw of voor het eerst aan te gaan.” Een van de deelnemers is weer een studie begonnen. Een ander sprak dagelijks alleen de caissière bij de supermarkt maar heeft zich tijdens het traject aangesloten bij een maaltijdgroep en heeft weer contact met buren.
Voor meer informatie of aanmelding over de inzet van een netwerkcoach: MVT Rheden/Rozendaal op werkdagen van 9.30-11.30 uur via tel. 026-3707070 of info@mvtrheden.nl.

Lees ook

Scouting zoekt leden

DIEREN – De bevers, de jongste speltak van Scouting Dieren, is op zoek naar nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.