Home / Rheden-Regiobode / Netwerk Informele Ondersteuning staat klaar voor vrijwilligers

Netwerk Informele Ondersteuning staat klaar voor vrijwilligers

RHEDEN/ROZENDAAL – Het Netwerk Informele Ondersteuning (NIO) is een platform voor alle vrijwilligers die in enig georganiseerd verband informele ondersteuning bieden op het gebied van zorg en welzijn in de gemeenten Rheden en Rozendaal.

Dit kunnen vrijwilligersorganisaties zijn zoals de Zonnebloem, het COSBO, VPTZ, de Plusbus of de Telefooncirkels, maar ook coördinatoren en vrijwilligers van bijvoorbeeld inloophuizen, dorpshuizen, kerken, buurtverenigingen en de diverse open eettafels.

De kerngroep van het NIO organiseert onder andere netwerkbijeenkomsten, zodat vrijwilligers elkaar leren kennen, ervaringen uitwisselen en elkaar sneller in hun vrijwilligerswerk weten te vinden. De kerngroep bestaat momenteel uit Anne Bruger van het COSBO, Bea Lanting van de PKN Gemeente Dieren, Lidy Kelderman van het Meldpunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp, Hilda Boersma van Stichting STOER en Maud van Braam als projectondersteuner. Margret Goossen van de gemeente Rheden verricht secretariële hand- en spandiensten. De kerngroep treedt op als initiatiefnemer en onderneemt tevens actie bij signalen vanuit het vrijwilligerswerkveld. De grote wens van een prettig hanteerbare sociale kaart is een voorbeeld. Tijdens de laatste netwerkbijeenkomst maakten de aanwezige vrijwilligers daarover hun wensen kenbaar. De kerngroep is momenteel druk bezig concrete stappen te zetten rondom deze inventarisatie.

Vanuit het NIO wordt iedere laatste week van de maand minimaal een halve pagina gevuld in Regiobode. De kerngroep informeert via de krant betrokken organisaties over de aangeboden activiteiten. Tevens biedt het NIO met deze ruimte een podium aan voornoemde organisaties en initiatieven. Wie dat wenst, kan vertellen wat hun vrijwilligers kunnen betekenen voor inwoners. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om ervaringen te delen. Alles met de bedoeling dat zoveel mogelijk inwoners op de hoogte raken van het aanbod dat lokaal door vrijwilligers aan zorg en ondersteuning aanwezig is.
Organisaties en initiatieven die gebruik willen maken van deze ruimte in Regiobode, kunnen dit melden via netwerknio@gmail.com. De Kerngroep probeert een zo goed mogelijke spreiding te realiseren van de diverse presenterende organisaties en initiatieven.

Foto: Van links naar rechts: Maud van Braam, Anne Bruger, Hilda Boersma en Bea Lanting

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.