Home / Rheden-Regiobode / Mogelijk betaald parkeren op Posbank

Mogelijk betaald parkeren op Posbank

RHEDEN – In de toekomst moet er mogelijk betaald gaan worden om te parkeren bij Bezoekerscentrum Veluwezoom en bij Paviljoen de Posbank in Rheden. Natuurmonumenten denkt daarover na.

Het zal niet gaan om een hoog bedrag, aldus woordvoerder Eddie Nijenhuis van Natuurmonumenten. “We denken erover na. Ik kan nog niet zeggen of het 2 euro wordt of 5 euro.” Hij benadrukt dat er nog geen concrete plannen zijn.
Een van de redenen dat de vereniging voor natuurliefhebbers nadenkt over betaald parkeren, is dat de aanleg en het onderhoud van recreatieve voorzieningen zoals parkeerplaatsen en routes ‘gewoon geld kosten’. Nijenhuis: “Onze leden betalen daar al aan mee door hun lidmaatschap, maar mensen die geen lid zijn betalen daar niet aan mee.” Het parkeren moet dan ook gratis blijven voor leden van Natuurmonumenten, zo is de gedachte, en niet-leden moeten de portemonnee gaan trekken.
Natuurmonumenten maakt zich wat de omgeving van Rheden betreft verder druk om de veiligheid. “De Schietbergseweg is zondags gewoon een blikken slang waar auto’s zich omhoog worstelen en weer omlaag gaan”, aldus de woordvoerder. Volgens hem kunnen hulpdiensten er op die dagen niet doorheen als er wat gebeurt. En het komt geregeld voor dat er een mtb’er uit het bos moet worden gehaald die gevallen is of dat er moet worden uitgerukt voor een ongeluk met een racefietser. De vereniging hoopt dat als er parkeergeld moet worden betaald, mensen eerder kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets.

Redenen om het betaald parkeren niét in te voeren, kan Nijenhuis niet zo snel noemen. “We zijn in overleg met de buren en omliggende horeca. Ze staan er allemaal wel positief tegenover. En de gemeente en de provincie ook. Maar we moeten nu eerst een overlegfase door. We willen zaken niet op de spits gaan drijven.” Hij is niet bang dat mensen de Veluwezoom niet meer weten te vinden als er betaald moet gaan worden voor een parkeerplek. “De twee grote parkeerplaatsen (bij het bezoekerscentrum en bovenaan bij het paviljoen, red.) zitten gewoon aardig vol. Mensen zullen blijven komen. Bij parkeerplaats de Lappendeken (De Steeg, red.) vragen we ons nog af of het rendabel gaat worden. Dat moeten we inventariseren.”
Natuurmonumenten hoopt binnen nu en jaar meer duidelijkheid te kunnen gaan geven over het betaald parkeren in natuurgebieden in Nederland.

Lees ook

Ik vind: Windturbines maken wel degelijk ziek

Bezinning is hard nodig, want de wespendief betekent voor wethouder Klomberg alleen vertraging. Ik heb …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.