Home / Brummen-Regiobode / Loenense schapen tijdelijk verhuisd

Loenense schapen tijdelijk verhuisd

LOENEN – Om de heide op de Loenermark sneller te laten herstellen van de droogte van vorig jaar, is schaapskudde tijdelijk niet in het gebied. Nog tot de week van 19 tot 23 augustus zullen de schapen grazen op de Tongerense heide bij Epe. Door de extreem droge zomer zijn veel heideplanten afgestorven. Deze planten moeten opnieuw uitlopen of kiemen uit zaad. Om dit te bespoedigen heffen Geldersch Landschap tijdelijk de graasdruk op. Voor de schapen is het goed om in een ander terrein te lopen. Zij kunnen ook op de Tongerense heide hun nuttige werk verrichten.

Lees ook

Thuiszorg Riwis naar De Toren

BRUMMEN – Het eerste aanspreekpunt van de thuiszorg van Riwis Zorg en Welzijn is sinds …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.