Home / Rheden-Regiobode / Lezing van kunsthistoricus in Ons Raadhuis

Lezing van kunsthistoricus in Ons Raadhuis

VELP – Na een korte zomerstop gaat Ons Raadhuis weer volop van start met nieuwe activiteiten. Naast de normale dagactiviteiten staan er verschillende nieuwe zaken op het programma. Zo geeft kunsthistoricus Clim Wijnands op donderdag 15 en 22 augustus een lezing met als titel ‘De droom van de kunstenaar’. Al duizenden jaren laten kunstenaars zich inspireren door dromen. Voor de oude Grieken geloofden dat dromen boodschappen van de goden waren. De Middeleeuwse mens zag dromen als tekens van de duivel. Clim Wijnands bespreekt een aantal kunstwerken waarin dromen of nachtmerries een rol spelen. De lezing van 15 augustus heeft als titel ‘De droom als inspiratie en toevluchtsoord’ en de lezing van 22 augustus gaat over de betekenis van de droom in de moderne kunst. Beide lezingen duren van 14.00 tot 15.30 uur en entree kost 3,30 euro.

www.onsraadhuis.com

Lees ook

Bumé nieuwe Partner voetbalclub VVO

VELP – Bumé Bouw en Onderhoud en VVO hebben een partnerovereenkomst getekend. De bouwonderneming verbindt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.