Home / Brummen-Regiobode / Lening voor zonnepark voor BrummenEnergie

Lening voor zonnepark voor BrummenEnergie

GEM. BRUMMEN – Het college van B en W van Brummen stelt de gemeenteraad voor ruim 10.000 euro subsidie te verlenen aan BrummenEnergie. Ook kan de lokale energiemaatschappij gebruikmaken van een betalingsregeling om de kosten van ontwikkeling af te betalen aan de gemeente.

Brummen Energie wil een zonnepark ontwikkeling op een deel van de Elzenbos. Hiervoor is in april dit jaar een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de gemeente. Het is de bedoeling in twee fases voldoende zonnepanelen neer te leggen om zo’n 1100 Brummense huishoudens van energie te kunnen voorzien.
De ontwikkeling van het zonnepark kost echter veel geld en Brummen Energie zit niet ruim in de slappe was. Voor ontwikkeling van het zonnepark in Brummen moet ruim 20.000 euro worden betaald aan de gemeente Brummen voor leges en ontwikkelkosten. Daarnaast is ruim 10.000 euro nodig voor de kosten omtrent Recht van Opstal en het uitvoeren van een technische due dilligence – een onderzoek naar onder andere de kosten en risico’s van het project.
Het college wil de 10.000 euro die aan derden betaald moet worden lenen aan Brummen Energie en een betalingsregeling afspreken voor de kosten die bij de gemeente Brummen zelf worden gemaakt om te voorkomen dat het project vertraging oploopt.

BrummenEnergie vroeg ook om ruim 25.000 euro voor realisatie van het zonnepark aan de Doonweg in Eerbeek, maar hier kan de gemeente Brummen niet aan bijdragen. Dit bedrag is nodig om provinciale leges te betalen en de gemeente kan geen lening verstrekken om een andere overheid te kunnen betalen. De gemeente stelt voor dat BrummenEnergie zich tot de provincie wendt voor een betalingsregeling.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.