Home / Brummen-Regiobode / Kroonluchters weer terug in RK Kerk Loenen

Kroonluchters weer terug in RK Kerk Loenen

LOENEN – De Locatieraad van de RK Kerk in Loenen is blij met de installatie van de kroonluchters boven het middenpad. De kroonluchters zijn weer in oude luister hersteld.

Voorheen werden er kaarsen gebrand en dat kostte nogal wat. Door de komst van ledlampjes, die weinig stroom verbruiken, is het nu mogelijk de kroonluchters weer te laten branden. Door de buitengewone lage energiekosten is het mogelijk de lampjes te laten branden van 9.00 tot 21.00 uur. Vanuit de Mariakapel, die de hele dag geopend is, kan men de sfeervolle verlicht in de kerk zien.
De kosten van het elektrificeren en het laten gieten van de drie armen die ontbraken in een van de twee kroonluchters, konden worden betaald uit de opbrengst van de verjaardagzakjes en door de bijdrage van de Stichting Vrienden van de Heilige Antonius Abt. De Locatieraad is daar zeer blij mee en ook trots dat dit door een gezamenlijke bijdrage kon worden gerealiseerd.
Wie de fraaie aanwinsten van deze kerk wil bewonderen, is dagelijks welkom tussen 9.00 en 21.00 uur. De kerk is te vinden aan de Hoofdweg in Loenen.

Lees ook

Kinderen druk in de weer tijdens kerstbomeninzameling

BRUMMEN – In de tweede week van januari staat in de gemeente Brummen traditiegetrouw de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.