Home / Brummen-Regiobode / Klarenbekers gaan kermis vieren

Klarenbekers gaan kermis vieren

KLARENBEEK – De Klarenbekers gaan op donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus uitgebreid kermis vieren. De Oranjevereniging Klarenbeek (OVK) biedt vier dagen feest op het terrein aan de Broekstraat. Er is weer van alles te doen: kinder- en volksspelen, een tocht met trekkers en andere voertuigen, een oecumenische kerkdienst, optreden van topbands en veel attracties.

Vooraf is er donderdag 15 augustus om 20.30 uur een dankjewel-avond voor alle vrijwilligers, buren en sponsoren van de OVK. Vrijdagmiddag 16 augustus nodigt de OVK gehandicapten en hun begeleiders uit de regio van 14.00 tot 16.00 uur uit voor een speciaal op hen afgestemde kermismiddag. De attracties draaien dan gratis voor deze groep.
De vogelschutters van Klarenbeek hebben vrijdagavond de eer het eerste programmapunt te zijn. Om 18.45 uur start de inschrijving en om 19.00 uur opent de muziekvereniging Klarenbeek met muzikale noten de kermis en wordt het eerste schot gelost door de koning van 2018.
De jeugd doet aan buksschieten. Hoewel wellicht om 20.30 uur de schutterskoning(in) nog niet bekend is start de formatie Steam met een optreden in de tent voor het schuttersfeest.

Zaterdagmorgen 17 augustus is er om 10.15 uur voor de kleintjes een optreden van Circus Meerfout en voor de oudere kinderen een zeskamp. Zaterdagmiddag beginnen de feesten al om 12.30 uur met een Kermistoertocht. Opstellen hiervoor is op het feestterrein vanaf 10.30 uur. Na het defilé van de oude historische trekkers, bromfietsen en oude auto’s gaat de stoet een tocht van ongeveer twee uur door de omgeving maken. Om 13.30 uur zijn de volksspelen. Jongerenteams worstelen in en met veel water. Om 19.00 uur gaat de rocktent open. Om 20.30 uur is er een optreden van de Buurman & Buurman Show, een fraaie muzikale en visuele show. Om 22.45 uur speelt Waterproof Shampoo in de feesttent.

Zondagmorgen 18 augustus is er om 10.00 uur een Ker(k)misviering in de grote feesttent, verzorgd door afgevaardigden van de RK Geloofsgemeenschap Klarenbeek en de Protestantse Gemeente Klarenbeek. Zondagmiddag om 14.00 uur zijn er volksspelen met The Battle. Om 15.30 uur spelen Buurman & Buurman op het terras. De Klarenbekers hoeven niet naar huis voor een maaltijd. Die wordt hen om 17.00 uur geboden in de feesttent, er staan stampotten en nasi van Slagerij Walravens op het menu.
De Klarenbeekse kermis wordt afgesloten met een feestavond met om 20.00 uur House of Rock en om 22.00 uur een optreden van de band Crazy Hour.

Lees ook

Kennedymars Klarenbeek verplaatst naar augustus

KLARENBEEK – Commissie Kennedymars van SC Klarenbeek heeft in overleg met het bestuur besloten de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.