Home / Brummen-Regiobode / Kermis, feest, gliejen moar en boomstamrollen in Hoenderloo

Kermis, feest, gliejen moar en boomstamrollen in Hoenderloo

HOENDERLOO – Alsof er in de zomer nog niet genoeg te doen is in Hoenderloo, staat deze week het jaarlijkse zomerfeest weer op het programma. Van woensdag 7 tot en met zondag 11 augustus is er dagelijks kermis, muziek en een programma met leuke activiteiten op het feestterrein aan de Arckelaan.

Het feest wordt woensdag 7 augustus geopend als om 14.00 uur de kermis opengaat. Die avond is er vanaf 16.00 uur bovendien de braderie.
Ook donderdag 8 augustus gaat de kermis om 14.00 uur open. Om 19.00 uur begint het vogel- en buksschieten. Inschrijven hiervoor kan vanaf 18.30 uur. Met het schieten wordt bepaald wie de nieuwe schutterskoning(in) wordt van Hoenderloo. De jeugd van 12 tot 18 jaar strijdt om die titel bij het buksschieten.
Om 21.00 uur begint een spetterend tentfeest met muziek door Discotheek Dynamite.

Vrijdag 9 augustus zijn de kermisattracties weer vanaf 14.00 uur geopend. Om 14.00 uur gaat ook het Hoenderloos festival van start. ‘Oudere jongeren’ van het dorp worden hiervoor ontvangen door het Oranje Comité voor een mooie, muzikale middag, die wordt afgesloten met een lekkere maaltijd.
Sportievelingen tot 14 jaar kunnen om 18.30 uur meedoen aan het Klimmen, Klauteren en Gliejen Moar. Welke deelnemer gaat het snelst over een grote opblaasbare stormbaan?
Om 19.30 uur begint het Boerendart, een uitdagend spel waarbij deelnemers met een hooivork op een groot dartbord gooien. De avond wordt afgesloten met een tentfeest met DJ Remco en Dennis Wiltink, dat begint om 21.00 uur.

Zaterdag 10 augustus is wederom om 14.00 uur de kermis geopend. Om 18.00 uur begint dan het Open Kampioenschap Boomstamrollen. Teams, bestaande uit vier deelnemers van 12 jaar en ouder, moeten een boomstam zo snel mogelijk over een hindernisparcours rollen. Het team dat het snelst is, wint.
Ook deze avond is het vanaf 21.00 uur feest in de tent. Dit keer zorgen DJ Jurjen, Band Lead en Alex Wielders voor de muziek.

Zondag 11 augustus is het nog één dag feest. Om 14.00 uur is de kermis open. Om 13.00 uur is dan aan de Elisabethweg het opstellen voor de optocht. Er worden weer veel loopgroepen, kinderen met versierde fietsen en praalwagens verwacht. De optocht vertrekt om 13.45 uur voor een ronde door het dorp. De prijsuitreiking vindt rond 18.00 uur plaats in de feesttent op het kermisterrein.
Vanaf 15.30 uur is het feest in de tent, met muziek door Drive-in Discotheek Dynamite.

www.zomerfeesthoenderloo.nl

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.