Home / Brummen-Regiobode / Kerk in Hall weer open voor publiek

Kerk in Hall weer open voor publiek

HALL – Tot half september is elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur de Middeleeuwse Ludgerus-kerk in Hall weer van binnen te bewonderen. Er klinkt orgelmuziek en rondleiders vertellen mooie verhalen.

Vooral de unieke fresco’s en plafondschilderingen vragen om toelichting. Ze werden eind 1300 en begin 1500 aangebracht in opdracht van de kerk. De Ludgerus kerk in Hall staat officieel bekend als een van de achttien meest bijzondere middeleeuwse kerken in Nederland. Een kerk met een rijke historie die terug gaat naar het jaar 794 toen de rondreizende evangelist Ludgerus de Hallse bevolking bekeerde tot het christendom en er een bedehuisje liet bouwen. Deze werd vervangen door een Romaanse en vervolgens door de huidige kerk.
Bezoekers zijn het hele zomerseizoen van harte welkom om op woensdagochtenden al dit moois te komen bekijken. Ook voor groepen is er gedurende het hele jaar de mogelijkheid een afspraak te maken. Dat kan bij de rondleiders Robert Carp, tel. 0313 – 659 745 of Marjan Westrik, tel. 0313 – 654 892.

Lees ook

Ledenvergadering Energie Coöperatie Loenen

LOENEN – Energie Coöperatie Loenen houdt woensdag 19 mei vanaf 19.30 uur haar ledenvergadering. Deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.