Home / Rheden-Regiobode / Joëlle met Team NL op weg naar WorldSkills in Rusland

Joëlle met Team NL op weg naar WorldSkills in Rusland

VELP – Goed voorbereid vertrekt Nederlands kampioen Etaleur, Joëlle Weening, op 19 augustus met Team NL naar het WK voor beroepen in Rusland. Terwijl haar klasgenoten al vakantie hadden trainde Joëlle nog een paar weken door bij Aeres MBO Velp, om de wedstrijdtiming zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

“Ik probeer nu een groot deel van mijn vrije tijd en vakantie te besteden aan het aanleren van nieuwe technieken, het bijspijkeren van mijn Engels en het opdoen van inspiratie”, zegt Joëlle. “In juni heb ik nog wedstrijdervaring kunnen opdoen tijdens een WK-oefeninterland. Ik ga vooral enorm genieten, het lijken de olympische spelen wel.”
Met lef, durf en vertrouwen vertegenwoordigt Joëlle Nederland in de wedstrijd Creative Arts and Fashion, onderdeel van Visual Merchandising. De student mbo, die in juli haar niveau 4 diploma Styling & Design behaalde aan Aeres MBO in Velp, wordt begeleid door haar docent Ellis Rexwinkel en coach Erika Scharff. Aeres Velp is ongelofelijk trots op de artistieke Joëlle en wenst haar en de andere Team NL deelnemers veel succes in Kazan. Joëlle is te volgen op instagram @joelleteamnl.
Vakwedstrijden vormen een middel om jongeren enthousiast te maken voor beroepen waarbij met hoofd en handen gewerkt wordt. Vakwedstrijden verhogen ook de vaktrots. Het is van groot belang dat vakmensen trots kunnen zijn op hun opgebouwde kennis, vaardigheden en het werk dat zij ermee verrichten. Door deelname in Team NL krijgen jonge Nederlandse vakmensen een ambassadeursrol. Meer dan 1.600 jonge vakmensen strijden in verschillende vakgebieden om de titel van beste vakman of -vrouw ter wereld.

Lees ook

Succes voor jeugd Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Drie jeugdleden van het Rhedens Fanfare Corps zijn onlangs geslaagd voor hun theorie-examen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.