Home / Doesburg-Regiobode / Jaarlijkse Oranjefeesten Angerlo

Jaarlijkse Oranjefeesten Angerlo

ANGERLO – Ook dit jaar zijn er weer de jaarlijkse Oranjefeesten in Angerlo. Deze zullen dit jaar plaats vinden van woensdag 4 september tot en met vrijdag 6 september. Op woensdagavond wordt er om 18.45 uur gestart met een feestelijke rondgang door Angerlo met onder andere het koningspaar 2018, muziekvereniging Nieuw Leven, verklede schoolkinderen en de vendeliers. Het thema van de optocht is ‘Middeleeuwen’ en iedereen mag aansluiten bij de optocht, uiteraard wel verkleed in middeleeuwse kleding. Na de optocht zullen de Oranjefeesten officieel worden geopend met een traditionele vendelhulde, waarna het feest zich zal voortzetten in zalencentrum de Meent.

Op donderdag zal er om 11.00 uur gestart worden met ringrijden, per tractor. Om 12.00 uur start het vogelgooien voor de dames en het schijfschieten. Vanaf 13.00 uur begint het vogelschieten met aansluitend het koningsschieten. De winnaar van het koningsschieten volgt de huidige koning Frank Gijsberts op en mag zich een jaar lang Koning(in) van Angerlo noemen. Na de spelen kan er vanaf 15.00 uur gedanst en gefeest worden in centrum de Meent en wordt de muziek verzorgd door Partyband Heer en Meester.

Op vrijdagochtend om 9.00 uur is er voor kinderen van kinderopvang Villa Pip en leerlingen uit groep 1 tot en met 4 van basisschool De Trompetter de kindervoorstelling ‘Anders met Sander’. Kinderen uit groep 5 tot en met 8 gaan verschillende kinderspelen doen, zoals ringrijden en vogelgooien. Om 9.45 uur start het dogcart rijden met paard en wagen en om 10.30 uur het ringrijden, per fiets. Vanaf 12.30 uur is er wederom muziek van Partyband Heer en Meester, waarbij er weer gedanst en gefeest kan worden. Om 13.15 uur zal de prijsuitreiking van de oranjespelen plaatsvinden en rond 14.00 uur is de kinderdans met traktatie. ’s Avonds kan er vanaf 20.30 uur gedanst en gefeest worden in centrum de Meent en treedt het orkest SLAMM op.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Oranjevereniging Angerlo. Daarnaast in de Oranjevereniging ook te volgen op Instagram.

Lees ook

Kerstboominzameling in gemeente Brockhorst anders dan normaal

DREMPT – De kerstboominzameling in de gemeente Bronckhorst zag er dit jaar wat anders uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.