Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Voormalig bedrijventerrein de Groot Velp

Ik vind: Voormalig bedrijventerrein de Groot Velp

Op bedrijventerrein De Groot in Velp was in het verleden een steenfabriek gevestigd. Er vond een sanering plaats van steenfabrieken eind jaren tachtig van de vorige eeuw, want er moesten steenfabrieken sluiten, zo ook steenfabriek de Groot in 1988. Na jaren van leegstand en verpaupering werden er wat plannen bedacht voor wat er met het fabrieksterrein zou moeten gebeuren. Er was een plan om er het achtste dorp van Rheden te realiseren, genaamd Riverstone, er zou een overslagbedrijf komen enz. Maar van alles wat bedacht werd, kwam er geen enkel plan van de grond. Maar het kostte wel vele uren aan ambtelijke inzet wat tot niets heeft geleid tot heden.
Het terrein is echt geen visitekaartje voor het binnenrijden van de gemeente Rheden. Het ziet er niet uit, en er staat al jaren een stalen karkas. Nu is de gemeente Rheden met negen partijen bezig om er een rivierklimaatpark te ontwikkelen, volgens wethouder Haverkamp. Zou dat nu wel wat van de grond kunnen komen? In het verleden is van alle plannen nooit iets terecht gekomen om welke reden dan ook.
Nu is OmRo vastgoed begonnen om het terrein rijp te maken om er weer een steenfabriek neer te zetten. In een interview bij Omroep Gelderland zegt Haverkamp dat nog maar valt te bezien wat er met de fabriek gaat gebeuren. Als het aan Haverkamp ligt, komt er in de fabriek een informatiecentrum voor het rivierklimaatpark. Hij is tegen het realiseren van een moderne steenfabriek en gaat voorbij aan de werkgelegenheid die dit met zich mee zal brengen.
Hoe groot is de kans dat er een rivierklimaatcentrum komt als er negen partijen mee bezig zijn? Je zou denken dat dit ook niet gaat lukken, kijkend naar het verleden. De kans lijkt dan ook aanwezig dat het aanzicht van de Groot-terrein, net als de afgelopen 31 jaren, niet wordt aangetast. En de rotte kies, zoals een voormalig wethouder het noemde, blijft zoals het is.

Dick Jurriens,
Rheden

Lees ook

Muizenhuis siert etalage van Hart van Velp

VELP – In de etalage van Hart van Velp, in de Hoofdstraat in Velp, is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.