Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Reddende fietsers

Ik vind: Reddende fietsers

Toen ik op 21 juli om 7.00 uur op de fiets stapte, had ik geen enkel vermoeden van de gevolgen. Mijn vrouw achterlatend in goede handen van het verzorgingshuis en haar vriendin, had ik een zorgeloze schitterende fietsdag voor de boeg.
Die morgen was het fris, maar tegen mijn gewoonte in kwam ik er niet doorheen. Vlak voor Otterloo besloot ik daarom terug naar huis te gaan en alsnog de auto te pakken. Kort voor de brug over de A50 moest ik even bijkomen op het bankje. Ik moest me daarna via de reling trekken om over de brug te komen en in de afdaling kon ik misschien het witte voormalige tolhuisje bereiken en om hulp vragen. Maar het besef drong door dat ik dit niet zou halen en ik liet me naar beneden glijden. Aan de overkant zag ik een boomstronk staan waarop ik dacht plaats te kunnen nemen om wat bij te komen. Ik red het, zet mijn fiets nog aan de kant, ga zitten en er verschijnen twee fietsers. Het lukte mij nog om ‘help’ te roepen.
Eén van de mannen begon gelijk te bellen, de ander stelde zich voor als Ab, en zei ‘ken je me nog?’ – maar ik was al gedeeltelijk vertrokken. Toen ik bijkwam rende een boswachter de weg over om een zwart-wit fauteuiltje te regelen. Heerlijk, maar ik raak weer weg. De ambulance kwam. Ik werd wakker van de pijn en druk op mijn borst toen ik aan het dotter-apparaat lag en de betrokken arts riep: ‘Hij redt het’. De begeleidende dames – ook helemaal ingepakt – gaven elkaar een high five. De arts zei: ‘Gefeliciteerd. Je hebt het gered, maar het was een dubbel infarct. Wanneer je herstelt zie ik je binnen vier weken weer. Die mannen die je hebben geholpen hebben je leven gered.’

Ik hoop dat zij dit lezen en dat hun partner een knuffel kan geven die ze hun leven niet meer vergeten. Ik kan dit niet doen omdat ik aan mijn hart moet denken. Als lid van de Adelaar /Apeldoorn; De Zwaluwen/Deventer en De Veluwe Rijders, al 40 jaar, heb ik zo’n 600.000 kilometer gereden. Ik hoop dat ik nog een poosje mag fietsen.

Harm Dekker,
Dieren

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.