Home / Rheden-Regiobode / Home-Start zoekt hulp bij ondersteunen van gezinnen

Home-Start zoekt hulp bij ondersteunen van gezinnen

RHEDEN – Home-Start de Rheden is op zoek naar enthousiaste, betrokken vrijwilligers die gezinnen in hun thuissituatie willen ondersteunen. Het gaat om laagdrempelige hulp aan gezinnen met kinderen in de leeftijd tot 14 jaar of vanaf 28 weken zwangerschap.

Home-Start Rheden is onderdeel van Humanitas en bestaat uit een divers team van negentien vrijwilligers. “Wij willen gezinnen een steuntje in de rug kunnen bieden wanneer zij het zelf, tijdelijk, niet redden”, aldus de groep.
“Wij zijn opvoedingsondersteuners die ouders helpen met vragen over herkenbare onderwerpen als slapen, eten en luisteren. De ouders hebben vaak geen netwerk om op terug te vallen. Als vrijwillige opvoedingsondersteuner kun je in die situatie het gewenste steuntje in de rug zijn en het verschil maken.”

Op dit moment kunnen niet alle gezinnen worden ondersteund die dat willen, omdat Home-Start Rheden niet genoeg vrijwilligers heeft. Gezocht worden mensen die wekelijks bij het gezin langsgaan en inhaken op de vraag en behoefte van dat gezin. “Ben jij de rots in de branding voor een gezin? Of de rust zelve die op basis van eigen ervaring en training naast een gezin wil staan? Dan zoeken wij jou!”, doet Home-Start een oproep.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Loes Hulsebosch, tel. 06 351 30 961 of l.hulsebosch@humanitas.nl.

Lees ook

Rozendaal zoekt hulp voor stembureau

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal zoekt mensen die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen het stembureau willen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.