Home / Rheden-Regiobode / Heide bloeit weer, maar is kwetsbaar

Heide bloeit weer, maar is kwetsbaar

VELP – De heide bloeit weer mooi paars dit jaar, in tegenstelling tot 2018 toen het erg droog was. Dat konden de colleges van de gemeente Rheden en Rozendaal zaterdag ook constateren tijdens de jaarlijkse heideschouw georganiseerd door de Geërfden van het dorp Velp. Op een platte kar reden ze naar het Rozendaalse Veld. De heide mocht er dan paars uitzien, de plant heeft nog steeds te lijden onder de droogte van vorig jaar én onder luchtvervuiling, aldus heidecommissaris Bert Kiljan. “Als je goed kijkt, zie je dat er maar een derde van de heide bloeit.” De heide heeft volgens Kiljan niet alleen te lijden onder droogte, maar ook onder milieuvervuiling.

foto: Han Uenk

Lees ook

Het Rhedens houdt online open dag

DIEREN / ROZENDAAL – Zaterdag 30 januari van 9.30 tot 13.30 uur opent Het Rhedens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.