Home / Doesburg-Regiobode / Geslaagde jeugdviswedstrijden Ons Genoegen Giesbeek

Geslaagde jeugdviswedstrijden Ons Genoegen Giesbeek

GIESBEEK / Om de jeugd enthousiast te maken voor het vissen hield Hengelsportvereniging Ons Genoegen Giesbeek in juni/juli, al weer voor het zesde jaar op rij, een competitie voor de jeugd van 5 tot en met 13 jaar uit de regio. Met zes deelnemers was de opkomst dit jaar minder dan andere jaren, maar het plezier was er niet minder om.

De meeste deelnemers hebben andere jaren ook meegedaan en iedereen wist blijkbaar nog hoe het moest, want in de vier wedstrijden die er zijn gevist vingen ze met zijn allen maar liefst 80 vissen. Een welkom moment voor de kinderen was het wanneer Mientje rondging met een hapje en een drankje voor de vissertjes en koffie voor de begeleiders.
Na elke wedstrijd werd de gevangen vis gemeten en wie aan het eind van alle wedstrijden de meeste lengte vis had, mocht zich jeugdkampioen van Ons Genoegen noemen. Toen het laatste fluitsignaal van de vierde wedstrijd had geklonken, trok iedereen richting het clubgebouw. Terwijl de wedstrijdleiding alle gemeten vis bij elkaar optelde en de stand werd opgemaakt., genoten de kinderen van de door Klaas en Mientje verzorgde fris en frites.
Daarna werd bekend gemaakt wie er had gewonnen. Ties is met 463 cm vis de nieuwe jeugdkampioen van Ons Genoegen. Ticho werd met 287 cm tweede. Joshua eindigde als derde. Hij viste 285 cm bij elkaar en had tevens de grootste vis van 33 cm. Lars werd vierde met 254 cm. Daarbij viste hij de meeste vis in één wedstrijd. Joyce eindigde op de vijfde plek met 181 cm.
De organistie kijkt tevreden terug op een geslaagde competitie en hoopt volgend jaar op een nog grotere deelname van jonge vissers.

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.