Home / Doesburg-Regiobode / Gasthuiskerk start seizoen met serie stadsvertellingen

Gasthuiskerk start seizoen met serie stadsvertellingen

DOESBURG – Op zondag 1 september start in Gasthuiskerk Doesburg het nieuwe culturele seizoen met de eerste in een serie van negen nieuwe stadsvertellingen. Deze vertellingen staan allemaal in het teken van 75 Jaar Vrijheid en hebben elke maand een ander thema.

De stadsvertellingen beginnen steeds om 12.30 uur. Ze zijn dit seizoen wat langer dan gebruikelijk en worden omkleed met muziek en poëzie. De vertelling start steeds om 12.30 uur. In september kan het publiek luisteren naar Wil Verlaan en Godelieve van der Heijden. Voorafgaand aan elke stadsvertelling verschijnt in Regiobode een inleidend stuk van schrijfster Tineke Beishuizen.
Na de stadsvertelling is er vanaf 14.30 uur een open podium. Daarnaast komen in het nieuwe theaterseizoen ook vaste onderdelen als het gitaristenpodium, het leescafé en het jazzcafé terug op het programma. Liefhebbers van literatuur en muziek kunnen hun hart ophalen bij optredens van onder andere Jonah Falke en de chansons van Agnes Bergmeijer. Opvallende namen zijn ook het befaamde Margaretha Consort en Fay Claasen met haar band.
Gasthuiskerk Doesburg doet ook in 2019 weer mee aan Doesburg Jazz en voor de lagereschoolkinderen zijn er voorstellingen door het Peertoftheater en een speciale Sinterklaasmiddag met Aadje Piraatje. Pim van Lommel geeft op 25 september wegens groot succes afgelopen jaar opnieuw een lezing over de bijna-dood-ervaring.
Bij een aantal voorstellingen doet dit jaar het pauzedrankje zijn intrede, dat tegelijk met een toegangskaartje kan worden gekocht. Alle voorstellingen zijn inmiddels via de website van de Gasthuiskerk te boeken. De programmafolder wordt in augustus huis-aan-huis verspreid en is via de website te downloaden.

www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Lees ook

Lente in aantocht: eerste lammetje geboren

RHEDEN – De Rhedense Schaapskudde heeft vrijdag 22 januari de eerste lammetjes van het jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.