Home / Doesburg-Regiobode / Erepenning Doesburg voor Frans Hofman

Erepenning Doesburg voor Frans Hofman

DOESBURG – Frans Hofman ontving afgelopen zaterdag de erepenning van de gemeente Doesburg. Dat gebeurde tijdens de opening van de nieuwbouw van tennisvereniging TVD 2002 in Doesburg.

De erepenning is een blijk van waardering voor Hofmans verdiensten voor de Doesburgse samenleving. Een van die verdiensten was zijn inzet voor de nieuwbouw van tennisvereniging TVD 2002. Frans Hofman zet zich al jaren in voor de Doesburgse samenleving. Vanaf 1996 was hij actief in de politiek. Eerst als raadslid en fractievoorzitter van D66. Van 2006 tot 2011 was hij wethouder van Doesburg waar hij onder andere de thema’s financiën, bedrijfsvoering, economische zaken en RO in zijn portefeuille had.
Na zijn periode als wethouder bleef hij zich inzetten voor Doesburg. Als penningmeester van Stichting overdekt zwembad Doesburg nam hij het initiatief om met duurzame oplossingen te bezuinigen op de energielasten. Ook werd hij gevraagd om het bestuur van stichting Sportpark Doesburg te versterken. Hij wierp zich op als projectleider van de nieuwbouw van het sportpark en bijbehorende gebouwen. Tennisvereniging TVD 2002 zag de wijze waarop Hofman acteerde en benaderde hem om te helpen bij het verbeteren van de financiële situatie van de vereniging. Eenmaal geïnteresseerd voor TVD 2002, raakte Hofman betrokken bij de verplaatsing van het tenniscomplex waar hij ook de rol van projectleider van de bouw op zich naam. Naast zijn bestuurlijke rollen is Frans Hofman suppoost bij Museum de Roode Toren. En sinds vorig jaar is hij als fractie-assistent van D66 weer terug in de Doesburgse politiek.
“Wat opvalt aan Frans Hofman is zijn tomeloze inzet en gedegen voorbereiding. Wanneer hij een project beet pakt, brengt hij deze tot een goed einde. Ook blijft hij lang na het volbrengen van het project betrokken bij verenigingen. Voor praktische zaken als bardiensten en allerhande klussen, maar ook in de rol van vertrouwenspersoon en in bestuurlijke rollen. Ondanks alle lof die hij krijgt, blijft Frans Hofman bescheiden”, aldus organisatie achter de erepenning.
De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Ik vind: Vogelvrij

SPANKEREN – Elk jaar bezoeken vele ganzen de Broekdijk in Spankeren. Nu zijn ze nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.