Home / Brummen-Regiobode / Enthousiaste jeugd bij Loenens Vakantiespel

Enthousiaste jeugd bij Loenens Vakantiespel

LOENEN – De opkomst bij de twee weken KinderVakantieSpel in Loenen was dit jaar weer groot. Elke dag waren er zeventig kinderen die meededen aan de activiteiten. Het weer werkte enorm mee. Alle spelonderdelen kon volgens schema worden uitgevoerd.

Al vele jaren organiseert het Loenense team KinderVakantieSpel de twee speelweken voor de schooljeugd. In bijna alle dorpen wordt het vakantiespel een week lang gehouden maar de Loenense vrijwilligersgroep weet het al vele keren twee weken lang te doen. Met sport en spel worden de kinderen bezig gehouden.
De tweede week van het Loenense Vakantiespel stond dit jaar onder leiding van Kim Bosman en Leon Wiggers. Zij waren blij met hun team van ruim twintig jongeren die helpen alles rond te krijgen. De tweede vakantiespelweek begon met stralend weer. De leiding had maandagmorgen gekozen voor het You tubespel dat ‘Jachtseizoen’ wordt genoemd. In groepjes met een leider in de nieuwbouwwijk moest gezocht worden naar ‘het wild’, dat bestond uit een leider met hulp. De jeugd zocht fanatiek en hadden er veel plezier in om de buit op te sporen. De middag werd gevuld met een minizeskamp. Ook nu werd er weer fanatiek gespeeld.
Woensdag was voor de jeugd ook een topdag. Met auto’s van de ouders werd naar Dieren gereden. In de Spelerij en Uitvinderij kon de jeugd zich de hele dag prima vermaken. In de speeltuin was er van alles te doen en de Loenense jeugd blijkt ook graag bezig te zijn met gereedschap en techniek in de Uitvinderij. Er werd van alles in elkaar ‘geprutst’. Donderdagmiddag ging de jongens en meisjes er weer op uit voor het wisseltrucspel. Menigeen wist op vernuftige wijze zich beetje bij beetje te kunnen verrijken met een duurder artikel. Voor de jeugd was het een leerzaam spel.
Een topper blijft het bouwen van huttendorp. De leiding hielp een handje met de zware pallets en het verstevigen en waterdicht maken van de hutten. Zo’n zestig kinderen gaven te kennen graag te willen overnachten in hun eigen hut. Tot laat in de nacht was het onrustig op het plein. Gelukkig bleef het droog. Maar voor de jeugd ging slapen was er eerst nog een spooktocht en een bonte avond in de kelder. De jongens en meisjes brachten leuke playbackacts voor de ouders. Met een ontbijt voor de slaperige jeugd werd het geslaagde Vakantiespel 2019 afgesloten.

Het team van het Kindervakantiespel Loenen heeft er zin om te helpen met het huttenbouwen

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.