Home / Brummen-Regiobode / Eerbeekse Juno strijdt in finale Miss Intercontinental of the Netherlands

Eerbeekse Juno strijdt in finale Miss Intercontinental of the Netherlands

EERBEEK – In maart werd ze al uitgeroepen tot Miss Intercontinental of Gelderland. Op 30 augustus strijdt danseres Juno Zenza Rutten (19) uit Eerbeek tijdens een groot evenement om de landelijke titel èn een ticket naar de internationale verkiezingen in India.

De finale is op vrijdag 30 augustus, maar die hele week staat voor Juno al in het teken van de wedstrijd. “Zo worden we vooraf al beoordeeld op onderwerpen als inzet, persoonlijkheid en stressbestendigheid”, vertelt Juno. “Ook moeten we een speech houden, want bij Miss Intercontinental draait het echt om meer dan alleen uiterlijk. Deze categorie gaat om powervrouwen met een mening, die een voorbeeld kunnen zijn voor jonge meisjes.”
Jezelf zijn, daar draait het bij Juno vooral om. “Ik denk dat ik in Gelderland heb gewonnen omdat ik dicht bij mezelf ben gebleven. Ook breng ik een fijne energie mee in de groep, waar de meiden zich prettig bij voelen. Omdat ik danseres ben, beweeg ik mee ook makkelijk op het podium, ik stond er echt te stralen!”

Juno start na de zomervakantie met het tweede jaar aan de opleiding Dans Allround aan het RijnIJssel College in Arnhem, waar ze ook op kamers woont. Ze is dus wel gewend goed voor zichzelf te zorgen en weet hoe ze zich het best kan voorbereiden op de zware finaleweek. “Ik zorg ervoor dat ik lichamelijk en geestelijk fit ben”, vertelt ze. “Veel slapen, veel sporten en mijn rust pakken. Ook ben ik oude finales aan het terugkijken om te zien hoe andere finalistes het deden.”
Overigens worden de missen niet zomaar in het diepe gegooid, al tijdens de voorbereidingen van de provinciale verkiezing kreeg Juno een pittig trainingsprogramma voorgeschoteld. “We leerden catwalk lopen, poseren en sporten, maar ook omgaan met social media bijvoorbeeld. Die trainingen werden voor de landelijke verkiezing nog een stukje intensiever. Ik ben er elk weekend wel mee bezig.”
Juno heeft een hoop opgestoken van de competitie en de trainingen vooraf. “Ik ben echt gegroeid op het gebied van communicatie bijvoorbeeld. Ik durf mezelf open te stellen en kwetsbaarheid te tonen. Ik weet nu dat kwetsbaarheid je mooi maakt. Alles op social media lijkt prachtig, maar je moet je eerst goed voelen met jezelf voor je een goed gevoel over kunt brengen.”

Het resultaat van al dit harde werk is vrijdag 30 augustus te zien bij de landelijke finale in Studio21 in Hilversum. In een spectaculaire show, gepresenteerd door Fred van Leer, wordt duidelijk wie Miss Intercontinental of the Netherlands wordt. Zenuwachtig is Juno niet. “Ik voel een gezonde spanning, zoals ik altijd heb met optredens. Ik wil echt van deze avond gaan genieten, want de finale in Gelderland ging voorbij voor ik er erg in had. Natuurlijk ga ik voor de winst, maar als dat niet lukt, ben ik ook heel tevreden met alles wat ik heb geleerd.”
Hoewel Juno na haar opleiding in de danswereld carrière wil maken, geniet ze volop van de deuren die de Miss-verkiezing voor haar opent. “Ik krijg steeds meer modellenklusjes en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Mijn droom is om ooit eens een grote fashionshow te lopen.”

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.