Home / Brummen-Regiobode / Eerbeek vernoemt plein naar Elis Ligtlee

Eerbeek vernoemt plein naar Elis Ligtlee

EERBEEK – Dat de gemeente Brummen en met name Eerbeek trots is op Olympisch kampioene Elis Ligtlee, werd dinsdag 13 augustus nog maar eens bevestigd. Het plein nabij de Stationsstraat werd naar haar vernoemd en Elis onthulde samen met loco-burgemeester Peter-Paul Steinweg het straatnaambordje.

Op 13 augustus 2016, exact drie jaar geleden, wist Elis een gouden medaille in de wacht te slepen tijdens de Olympische Spelen op het onderdeel Keirin in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Tijdens de feestelijke huldiging die kort daarna plaatsvond in Eerbeek deed burgemeester Alex van Hedel de toezegging dat er een plein naar Elis vernoemd zou worden. Die belofte werd dinsdag ingelost.
Elis was al aanwezig op de Zomermarkt bij de kraam van RTV Veluwezoom. Ze vertelde inwoners en vakantiegangers over deze speciale dag waarop ze haar Olympische medaille won. Loco-burgemeester Steinweg kwam ook langs om haar een paar vragen te stellen. Hij nodigde Elis daarna uit om met hem richting het station te wandelen. Daar stonden familieleden en bekenden Elis al op te wachten om de onthulling bij te wonen.

“Op deze manier blijft Elis Ligtlee voor lange tijd aan Eerbeek verbonden,” aldus Peter Paul Steinweg. “Het is een geweldige prestatie van Elis. Wij zijn allemaal enorm trots op deze Olympisch kampioen in onze gemeente.”

Elis Ligtlee is eind december 2018 gestopt met topsport. De wereldbekerwedstrijd in Berlijn, eind november, was haar laatste optreden op het hoogste niveau. “Ik heb bijna twintig jaar op de fiets gezeten. Het was tijd voor iets nieuws”, aldus Elis. Via haar bedrijf Elis Ligtlee Sports & Lifestyle zet zij zich nu in om anderen te enthousiasmeren, inspireren en te helpen om hun doelen te bereiken via personal training, (groeps)clinics, presentaties, lezingen en haar webshop Elis Choice.

Foto: Peter Lous

Lees ook

Lekker voetballen bij SC EDS

ELLECOM – Zondag 22 november werd er heerlijk gevoetbald bij SC EDS, de club in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.