Home / Rheden-Regiobode / Diersporen zoeken met IVN

Diersporen zoeken met IVN

DIEREN – IVN Oost-Veluwezoom houdt maandagmorgen 5 augustus een diersporenwandeling bij Dieren. Omdat de meeste dieren erg schuw zijn of ‘s nachts actief zijn, kom je ze niet altijd tegen als je door de bossen wandelt. Maar met een beetje speurwerk zijn volop sporen te vinden, zoals pootafdrukken, uitwerpselen, braakballen of aangevreten takken. Aan de manier waarop een dennenkegel is afgegeten is te zien of dit het werk was van een specht of een eekhoorn. Met wat extra speurwerk is zelfs te vinden waar de dieren slapen. De wandeling start om 9.30 uur vanaf de parkeerplaats van de Spelerij aan het einde van de Imboslaan in Dieren. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

www.ivnoostveluwezoom.nl

Lees ook

Lente in aantocht: eerste lammetje geboren

RHEDEN – De Rhedense Schaapskudde heeft vrijdag 22 januari de eerste lammetjes van het jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.