Home / Doesburg-Regiobode / Deelnemers Hanzefeesten te zien op festival in ’s Heerenberg

Deelnemers Hanzefeesten te zien op festival in ’s Heerenberg

DOESBURG / ‘S HEERENBERG – In het weekend van zaterdag 30 augustus en zondag 1 september gaat een grote groep deelnemers van de Doesburgse Hanzefeesten naar ‘s Heerenberg. Hier leveren zij in kostuum een bijdrage aan de middeleeuwse feesten, die worden gehouden ter ere van Mechteld ten Ham.

Mechteld ten Ham leefde in de 16e eeuw een teruggetrokken bestaan in ‘s Heerenberg. Als een van de laatste van hekserij beschuldigde vrouwen in Nederland werd zij veroordeeld tot de brandstapel. Nu wordt deze gebeurtenis herdacht met een boeiend cultuur-historisch weekend.
Zo zijn er zaterdag en zondag markten en beurzen, toneel en muzikale optredens. Er worden streekproducten en brocante verkocht, maar ook is er een korenfestival. Theatergroepen betrekken het publiek in hun spel en verbeelden karakters uit de tijd van Mechteld ten Ham.

Bewoners van Hanzestad Doesburg verzorgen een ‘modeshow’. De organisatie hiervan is in handen van de stichting DoesburgseHanzefeesten. Zondagmiddag zullen notabelen, edellieden, wasvrouwen en schoffies op verschillende tijdstippen over de catwalk lopen en vervolgens in parade door de stad trekken. Een heraut opent de stoet die over de catwalk loopt, zodat eenieder weet wanneer zij zullen optreden.

Het volledige programma van dit evenement is terug te vinden op www.mechteldtenham.nl.

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.