Home / Brummen-Regiobode / De nieuwe hoogheden van Hoenderloo

De nieuwe hoogheden van Hoenderloo

HOENDERLOO – Het was een mooi Zomerfeest in Hoenderloo vorige week. Naast vijf dagen kermis had het Oranje Comité Hoenderloo (O.C.H.) bovendien op vier dagen mooie activiteiten gepland.

Het feest begon met het vogelschieten voor (oud)inwoners van het dorp. Er galmde luid gejuich over het feestterrein aan de Arckelaan toen ras-Hoenderloër Wim Wolfswinkel de vogel het genadeschot gaf in het 319e schot. Hij doet al vanaf zijn 18e elk jaar mee en na 50 jaar sleepte hij de felbegeerde eretitel daadwerkelijk in de wacht. Overal was te horen hoe blij men was met deze koning. Hij werd geflankeerd door de jeugdschutterskoningin Kim-Rian Fluit, de eerste jeugdkoningin.
Verder werd genoten van het Vrijdagmiddagfestival voor de wat oudere inwoners, van het gliejen moar voor de jeugd, van het boeren darten en het open kampioenschap boomstamrollen. De spetterende afsluiter op zondag was de grandioze optocht door het dorp. De grote wagen van de Brouwersweg/Weikamperweg sleepte uiteindelijk de publieks- en vakjuryprijs in de wacht met een schitterende levende vertolking van de Nachtwacht, lopend achter een giga replica van het Rijksmuseum.
Hoenderloo heeft genoten van vijf fantastische dagen. Overdag voornamelijk volksvermaak en de kermis en ’s avonds heerlijke feestavonden in de feesttent. Vijf dagen zomerfeest met prima weersomstandigheden, veel plezier en vermaak.

Foto: Rob Spelde

Lees ook

Plannen De Bruisbeek in de ijskast

LOENEN – Het bestuur van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek in Loenen heeft alle plannen voorlopig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.